Hemnes IL og Åga IL Fotball inngår samarbeid for Jentelag

Postet av Hemnes Idrettslag den 7. Jul 2020

Da det så ut som at det ikke ble jentelag for Hemne IL denne sesongen med bare 8 spillere ble redningen samarbeid med Åga IL. 

Det samme var på tur å skje i Åga IL med bare 9 spillere i stallen for 13/14 åringene. 

Nå blir det seriespill med 9’er serie og forhåpentligvis noen turneringer utover høsten. 

Første kamp er hjemme mot Dønna 23. august ( så får vi se om hjemme blir Åga- eller Hemnes-stadion da de skal dele på hjemmekampene mellom Hemnes og Åga. 

Jentene og ivrige trenere/lagledere er allerede godt i gang med felles treninger og på bilde ser vi gjengen som var til stede på siste trening på Hemnesberget. 

Bak fra venstre: Kristoffer Flatås (trener), Ronny Tustervatn Straum (trener), Selma Eline Nygaard, Emilie Sofie Rachow Gåsland, Linea Flatås Rønning, Isabella Hjelmseth, Andrea Nordland Pettersen, Rina Årevik Sellin, Thomas Nygaard (trener) og Roy Kjærstad (trener) 

Foran fra venstre: Aila Tustervatn Straum, Lydia Vandbakk Kjærstad, Anniken Juvik, Lea Valberg, Kjersti Oskarsen, Andrine Steinbakk 

Ikke til stede: Ane Zachariassen, Andrea Hestvik Nerdal, Nora Helen Pettersen Brusveen, Vilma Veiåker Sjåvik, Siren Thoresen, samt trener Dan-Roger Nerdal

 

Kanskje et eksempel til etterfølges for andre lags om sliter med å rekruttere, lag samarbeidslag, da kan spillerne stå som medlemmer i sine respektive idrettslag og finne gode samarbeidsløsninger  

 Takk også til Nordland Fotballkrets som på kort tid svingte seg rundt og ordnet det praktiske.  


Hemnes har fra starten av hatt et stabilt fotballmiljø på jentesiden i denne aldersgruppen, men høyere årsklasser krever større spilleflater og dermed også bedre treningsgrunnlag. I kamp med andre interesser og behov som melder seg i tenårene, taper dessverre organisert idrett jevnt over en del utøvere i denne alderen. For et lite sted som Hemnesberget er kullene så små at det blir utfordrende å stille lag over 7’er format, og når jentene er kommet til en alder hvor det skal spilles 11’er fotball, er man nødt til å søke en samarbeidspartner. Heller ikke Åga Ils 13/14-årslag hadde stort nok mannskap til å oppfylle kravene til spillformen for sin årsklasse, og det var derfor i felles interesse å opprette et samarbeidslag Åga/Hemnes. Dermed blir det 9’er fotball å se fram til for jentene fra begge klubber, samt en treningshverdag med mange spillere og et stort trenerapparat – Roy Kjærstad (trener Hemnes IL )

 

Kamper Åga/Hemnes J13 

Søndag 23. august kl.13   hjemme mot Dønna

Mandag 7. september borte mot Korgen

Mandag 14. september borte mot Selfors

Mandag 21. september hjemme mot Halsøy

Mandag 38. september hjemme mot Sandnessjøen

Mandag 5. oktober hjemme mot B&Y IL

Lørdag 17. oktober borte mot Brønnøysund

 

Ikke bestemt hvilken av kampene som skal gå på Hemnes stadion.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.