Hemnes IL G09 fikk seier i sin første hjemmekamp for sesongen

Postet av Hemnes Idrettslag den 2. Sep 2020

Hemnes IL G09 fikk seier i sin første hjemmekamp for sesongen med hele 10-2 mot Rana FK1.  


Hemnes stilte med følgende lag: 
Bak fra venstre: Albert Søderkvist, Malte Schwabe, Brage Thoresen, Sebastian Grønning, Katrine Osmo Haugli, Linea Avdem. 
Venstre Forran: Jakob Aspnes, Mathias Juvik, Jakob Juvik, Magnus Nygård, Ømer Okcganliougli,  Kevin Jørgensen,
Ikke tilstede på bilde:  Sander Bratland.



Hemnes IL og Åga IL Fotball inngår samarbeid for Jentelag

Postet av Hemnes Idrettslag den 7. Jul 2020

Da det så ut som at det ikke ble jentelag for Hemne IL denne sesongen med bare 8 spillere ble redningen samarbeid med Åga IL. 

Det samme var på tur å skje i Åga IL med bare 9 spillere i stallen for 13/14 åringene. 

Nå blir det seriespill med 9’er serie og forhåpentligvis noen turneringer utover høsten. 

Første kamp er hjemme mot Dønna 23. august ( så får vi se om hjemme blir Åga- eller Hemnes-stadion da de skal dele på hjemmekampene mellom Hemnes og Åga. 

Jentene og ivrige trenere/lagledere er allerede godt i gang med felles treninger og på bilde ser vi gjengen som var til stede på siste trening på Hemnesberget. 

Bak fra venstre: Kristoffer Flatås (trener), Ronny Tustervatn Straum (trener), Selma Eline Nygaard, Emilie Sofie Rachow Gåsland, Linea Flatås Rønning, Isabella Hjelmseth, Andrea Nordland Pettersen, Rina Årevik Sellin, Thomas Nygaard (trener) og Roy Kjærstad (trener) 

Foran fra venstre: Aila Tustervatn Straum, Lydia Vandbakk Kjærstad, Anniken Juvik, Lea Valberg, Kjersti Oskarsen, Andrine Steinbakk 

Ikke til stede: Ane Zachariassen, Andrea Hestvik Nerdal, Nora Helen Pettersen Brusveen, Vilma Veiåker Sjåvik, Siren Thoresen, samt trener Dan-Roger Nerdal

 

Kanskje et eksempel til etterfølges for andre lags om sliter med å rekruttere, lag samarbeidslag, da kan spillerne stå som medlemmer i sine respektive idrettslag og finne gode samarbeidsløsninger  

 Takk også til Nordland Fotballkrets som på kort tid svingte seg rundt og ordnet det praktiske.  


Hemnes har fra starten av hatt et stabilt fotballmiljø på jentesiden i denne aldersgruppen, men høyere årsklasser krever større spilleflater og dermed også bedre treningsgrunnlag. I kamp med andre interesser og behov som melder seg i tenårene, taper dessverre organisert idrett jevnt over en del utøvere i denne alderen. For et lite sted som Hemnesberget er kullene så små at det blir utfordrende å stille lag over 7’er format, og når jentene er kommet til en alder hvor det skal spilles 11’er fotball, er man nødt til å søke en samarbeidspartner. Heller ikke Åga Ils 13/14-årslag hadde stort nok mannskap til å oppfylle kravene til spillformen for sin årsklasse, og det var derfor i felles interesse å opprette et samarbeidslag Åga/Hemnes. Dermed blir det 9’er fotball å se fram til for jentene fra begge klubber, samt en treningshverdag med mange spillere og et stort trenerapparat – Roy Kjærstad (trener Hemnes IL )

 

Kamper Åga/Hemnes J13 

Søndag 23. august kl.13   hjemme mot Dønna

Mandag 7. september borte mot Korgen

Mandag 14. september borte mot Selfors

Mandag 21. september hjemme mot Halsøy

Mandag 38. september hjemme mot Sandnessjøen

Mandag 5. oktober hjemme mot B&Y IL

Lørdag 17. oktober borte mot Brønnøysund

 

Ikke bestemt hvilken av kampene som skal gå på Hemnes stadion.




Årsmøte gjennomført

Postet av Hemnes Idrettslag den 25. Jun 2020

Da var årsmøte i Hemnes IL endelig gjennomført. Korona situasjon gjorde at det ble 2,5 mnd forsinket.  
Det ble liten utskifting i hovedstyret da de fleste som var på valg tok gjenvalg. Unntaket var Espen Leirvik   som gir seg etter mange års innsats, inn for han kommer  Elin Hansen. Vi har nå også fått på plass vararepresentanter. 
I undergruppene ble det noen skifter, men de fleste fortsetter i sine verv. Nytt av året er Kontrollutvalg som erstatter revisorer, Her fortsetter revisor Lasse Jakobsen og får med seg Antoine Chaboud.
Hemnes IL kan se seg tilbake til et aktivt år både idrettslig om med stor aktivitet på det nye Klubbhuset/garderobe anlegget som er under oppføring.
Takk til alle som står på for å gi våre medlemmer et tilbud igjennom året.
I 2021 feirer Hemnes IL 100 år og det vil vi starte planleggingen av i det nye styret og håper på gode innspill fra medlemmene/innbyggerne på jubileums aktiviteter.
Så får vi håpe årets idrettsaktiviteter kommer igang i løpet av høsten.

Årsmøtet bestemte også å takke ja til å gå inn som medarrangør i Hemnes Båt- og Fjordfestivalen.

Det nye styret ser nå slik ut.  
Hovedstyret Hemnes IL etter årsmøte.
Leder                  Kjell-Idar Juvik        Ikke på valg
N-leder                Torstein Karlsen     Gj.valg
Kasserer             Christin B. Horseng ikke på valg
Styremedlemmer:
Elin Hansen                                   Ny
Petter Rønning Jr.                         Ikke på valg
Kurt Kristoffersen                          Ikke på valg
Lars-Sivert Larssen                       Gj.valg
Weronica Sande Söderkvist          Gj. valg
                    
Vara: 
Maiken Juvik                      Ny
Rita Veiåker Nilsen            Ny



Full Gjenåpning Av Barne- Og Ungdomsidretten Fra 1. August

Postet av Hemnes Idrettslag den 25. Jun 2020

Full gjenåpning av barne- og ungdomsidretten fra 1. august

Kjøll og Raja_612_NTB Scanpix.jpg
Under dagens møte med Kulturdepartementet og statsråd Abid Raja understreket idrettspresident Berit Kjøll igjen de negative konsekvensene av å vente unødig lenge med gjenåpning av konkurranser, mindre cuper, stevner og seriespill. Nå slipper idretten å vente helt til 1. september. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Av: Idrettsforbundet , 23. jun 2020
Facebook Twitter LinkedIn E-post

Fra 1. august tillates konkurranser, cuper, stevner og seriespill for barne- og ungdomsidretten i Norge. Tillatelsen omfatter utøvere i aldersgruppen til og med 19 år, og vil også inkludere kontaktidretter. Det vil i første omgang tillates konkurranser innenfor samme idrettskrets i tråd med de nye regionene.

 

– Regjeringens beslutning er utrolig viktig og en sann lettelse for alle barn, unge og for hele idrettsbevegelsen. Det er en klok beslutning og vil bidra til å redusere risikoen for frafall i barne- og ungdomsidretten. Nå har våre unge utøvere virkelig noe å se frem til etter fellesferien, sier Kjøll og fortsetter;

– Vi befinner oss samtidig i en sårbar fase i den gradvise gjenåpningen av det norske samfunnet. Beslutningen om å begrense konkurranseaktivitetene regionalt er fornuftig da dette både kan redusere smitterisiko og gi bedre forutsetninger for å utøve smittesporing dersom det skulle oppstå smitte i forbindelse med et idrettsarrangement, sier Kjøll. 

For Norges idrettsforbund er neste steg å legge en plan for å få en forsvarlig gjenåpning av den gjenværende breddeidretten over 20 år, og samtidig presentere ansvarlige løsninger til myndighetene for hvordan vi kan lage gode publikumsarrangementer innenfor gjeldende smittevernsregler.

Godt samarbeid med myndighetene

Norges idrettsforbund har hatt en løpende og god dialog med myndighetene rundt videre gjenåpning av barne- og ungdomsidretten. Under dagens møte med Kulturdepartementet og statsråd Abid Raja understreket idrettspresident Berit Kjøll igjen de negative konsekvensene av å vente unødig lenge med gjenåpning av konkurranser, mindre cuper, stevner og seriespill.

– Vi har vært svært bekymret for frafall blant barn og unge som følge av for langt opphold fra ordinær konkurranseaktivitet. Derfor ønsket vi et tydelig budskap fra myndighetene om når vi kunne komme i gang igjen, og helst så raskt som overhodet mulig, gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll. Den avklaringen har vi nå fått, og det er vi svært takknemlige for. Det betyr at vi nå kan starte planleggingen for oppstart av ordinær konkurranseaktivitet fra 1. august, som naturligvis er svært gledelig, sier Kjøll.  

Norsk idrett vil fortsette å ta smittevern på alvor

Norges idrettsforbund er trygg på at hele idrettsbevegelsen vil fortsette det gode arbeidet med å etterleve de smittevernsfaglige rådene som til enhver tid er gjeldende, både når det gjelder trening og konkurranser og ved eventuelle justeringer i smittevernsveilederen for idrett som følge av en ytterligere gjenåpning for barne- og ungdomsidretten fra og med 1. august.  

– Norsk idrett skal fortsatt ivareta alle smittevernhensyn på en forbilledlig måte, slik idrettsbevegelsen og alle våre frivillige har gjort hele veien fra de første koronavettreglene ble iverksatt i begynnelsen av april. Den gradvise gjenåpningen av idretten har, så langt vi kjenner til, ikke bidratt til en negativ utvikling på smittespredningen i samfunnet. Den trenden vil vi gjøre vårt ytterste for å opprettholde, sier Kjøll.

Norges idrettsforbund henstiller derfor foreldre, trenere, og andre voksne om å opprettholde og etterleve smittvernsrådene, inkludert bestemmelsene om en meters avstand og gode hygienetiltak i forbindelse med gjennomføring av idrettsarrangementer.

– Ingen ønsker å komme tilbake til en situasjon hvor vi får nye innskjerpinger og hvor det norske samfunnet går fra «gult» til «rødt» lys. Idretten skal fortsatt være en foregangsaktør i den felles dugnaden for å redusere risiko for økt smittespredning i samfunnet, avslutter Kjøll.




Hemnescup 2020 starter 3. Februar

Postet av Hemnes Idrettslag den 1. Feb 2020

Mandag 3. februar klokken 17:30arrangeres første runde av Hemnescup 2020 

Bua på Reina er nyvasket og vi er klar til Skicup melder Weronica Sande Söderkvist.

Hemnes cup blir arrangert fire mandager på rad

3. 10. 17. og 24 februar kl 17.30 - opprop på Reina!


Løyper Hemnescup:

  • 0-6 år går rundt stadion
  • 1-4 klasse går en runde i kort mellomløype
  • 5-7 klasse går to runder i kort mellomløype
  • 8-10 klasse går hele lysløypa/lang løype
  • De som ønsker å gå på tid i lysløypa/lang løype stiller i "fellesklasse"

Samtidig oppfordrer vi voksne (alle) til å benytte muligheten til "skikveld" på mandager etter Hemnescup. Vi kaller det "mandagsmila" ( ca fem runder...) Da er det fint preparerte løyper og mulighet for kaffe og vafler i bua på Reina.


Velkommen😃




Fremdrift på klubbhuset

Postet av Hemnes Idrettslag den 28. Jan 2020



Der går sakte men sikkert fremover, Petter og Kjell-Idar igang idag med finsnekring🙂



Lysløypeoppdatering

Postet av Hemnes Idrettslag den 19. Jan 2020



Oppkjørt spor i lysløpa. Lyset slåes på på kiosken ved start.stenges automatisk kl.23